Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Arfa, saksofons un armēņu duduks liks uzziedēt brīnumiem

iesūtīts: 2017.12.14 13:01
23. decembrī plkst.17.00 Tukuma evaņģēliski luteriskajā baznīcā izskanēs Ievas un Ainara Šablovsku dueta koncertprogramma „Kad brīnumi uzziedēt sāk...”. Tukuma baznīcas skanīgās velves vien mazu brīdi pirms Ziemassvētkiem aicina visus novadniekus un viesus uz īpaši gatavoto mūzikas notikumu. Par sevi mūziķi Ieva un Ainars stāsta, ka savu kopdzīvi viņi vairs nespēj iztēloties bez kopīgās muzicēšanas. Arfa un saksofons ir ļoti rets ansambļa salikums, tāpēc klausītājiem tas ir jo sevišķi interesants.

Ieva šobrīd ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra arfu grupas koncertmeistare, kā arī vada koklētāju ansambli “Raksti”.

Savukārt Ainars strādā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, ir Rīgas Saksofonu kvarteta dalībnieks, muzicē dažādu Latvijas orķestru un kamermūzikas sastāvos. Ainars spēlē ne tikai vienu no jaunākajiem klasiskās mūzikas instrumentiem – saksofonu, bet arī vienu no vissenākajiem pūšaminstrumentiem – armēņu duduku. Tas gatavots no aprikozes koka, un ir ar vairāk nekā divu tūkstošu gadu senu vēsturi.

Koncertā dzirdēsiet gan solo, gan dueta priekšnesumus. Programmu piepildīs ziemīgu noskaņu pilni skaņdarbi, kas klausītājus vedīs cauri gadsimtu lokiem: no senas armēņu tautas mūzikas, caur klasicismu, romantismu un latviešu komponistu iemīļotām melodijām līdz pat skaistām Ziemassvētku laika dziesmām.

Koncertu organizē Tukuma evaņģēliski luteriskās baznīcas atjaunošanas fonds. Atbalsta – Tukuma novada Dome. Ieeja koncertā par ziedojumiem baznīcas atjaunošanai.

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Nekaunies, tev nebūs apsmiekla.
Jes 54:4

Tad eņģelis uzrunāja sievietes: "Nebīstieties! Es zinu, ka jūs meklējat Jēzu, kas bija krustā sists, viņa šeit nav, jo viņš ir augšāmcēlies.
Mt 28:5–6

2Moz 33:1–23
1Tes 2:1–12
Mt 5:17–20

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »