Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Ielūgums uz atvērto pasākumu “Mūsu Latvijai 100”

iesūtīts: 2018.11.01 09:34
VSAC “Rīga” filiāle “Rīga” jeb Kapseļu ielas bērnu aprūpes centrs aicina brīvprātīgā darba veicējus, bērnu aprūpes centra atbalstītājus, adoptētājus, audžuģimenes, aizbildņus, viesģimenes uz atvērto pasākumu “Mūsu Latvijai 100” 2.novembrī no plkst.16.00 līdz 18.00 Kapseļu ielā 31, Rīgā. Aicināts ir ikviens!

Tuvojoties Latvijas simtgades svētkiem, mēs katrs biežāk vai retāk sev uzdodam jautājumus, kādi mums un līdzcilvēkiem būs šie svētki? Ko šī simtgade mums katram nozīmē un ko esam darījuši, lai godinātu mūsu valsts pagātni un piedzīvotu labklājību un laimīgu nākotni. Vai varam lepoties ar mūsu Latviju? Vai varam lepoties ar sevi, ar saviem sasniegumiem un paveikto savā, savas ģimenes, savas dzimtas, pilsētas un valsts labā? Vienīgais veids, kā mēs pamatoti varam cerēt uz Latvijas nākotni, ir uzņemoties savu – kaut mazu – pienākumu daļu aktīvā valsts labklājības veidošanā.
Kad dziesmas būs nodziedātas, baltie galdauti salocīti un sveces nodzisušas, valsts aprūpes centru bērnu filiālēs aizvien vēl dzīvos vairāk nekā 200 bērni ar invaliditāti. Viņi joprojām gaidīs savas ģimenes. Katru dienu.
Šajā gadā filiālē “Rīga” ir notikuši septiņi atvērtie pasākumi. Pasākumi notikuši arī citās VSAC “Rīga” filiālēs. Kā norāda filiāles “Rīga” vadītāja Ilze Dzene: “Atvērtie pasākumi ir attaisnojuši uz sevi liktās cerības un pierādījuši, ka tieši šādā, neformālā veidā, rotaļājoties, muzicējot, runājoties, dauzoties un ēdot pīrāgus, bērni ir atraduši savas ģimenes, un zūd aizspriedumi un rodas izpratne un vēlme palīdzēt. Cilvēki, kuri, iespējams, nekad nav īsti sapratuši, kā izturēties pret bērnu ar invaliditāti, bez problēmām spēlējas kopā ar bērniem, iet rotaļās un dzied dziesmas. Cilvēkiem vajag dot iespēju, lai spertu pirmo soli – atvērtie pasākumi ir šis pirmais solis, kas vēlāk var kļūt par kaut ko nopietnāku. Tas ir pasākums bez solījumiem vai gaidām – tas ir vienkārši laiks, ko ikviens, pat visaizņemtākais, cilvēks spēja atlicināt – 2 stundas piektdienas vakarā”.
Tāpēc turpinam aicināt visus atbildīgos, drosmīgos un sirdsgudros cilvēkus aktīvi iesaistīties ģimeņu atrašanā mūsu Latvijas bērniem – tā būs vislabākā dāvana mūsu valsts simtgadē.
“Mūsu Latvijai 100” svētku pasākumā viesus gaidīs VSAC “Rīga” filiāles “Rīga”, “Pļavnieki”, “Teika”, “Baldone”, kā arī citu filiāļu bērni un darbinieki.
Nākot uz pasākumu, aicinām līdzi ņemt svecīti (ugunsdrošu trauciņu, kurā to ievietot) un, kā jau allaž – groziņā našķi! Pasākums notiks Kapseļu ielas 31 dārzā.
Pasākumu atbalsta Labklājības ministrija un Aizsardzības ministrija.

Vairāk informācijas:
Ilze Dzene, VSAC “Rīga” filiāles “Rīga” vadītāja, ilze.dzene@vsacriga.gov.lv, mob.tālr.20222093
Ēstere Zemīte, VSAC “Rīga” filiāles “Rīga” sociālā darbiniece, estere.zemite@vsacriga.gov.lv, mob.tālr.29658383

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Jo es tevi glābtin glābšu, un tu nekritīsi no zobena, un tava dzīvība būs tavs laupījums, jo tu man uzticējies," saka Kungs.
Jer 39:18

Un Jēzus tam sacīja: "Patiesi es tev saku: šodien tu būsi ar mani paradīzē."
Lk 23:43

2Moz 25:1–22
Kol 3:1–17
Mt 4:18–25

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »