Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Tukumā virtuozais ģitārists Kaspars Zemītis

iesūtīts: 2015.08.21 10:19
Svētdien, 27. septembrī plkst. 17:00 Tukuma evaņģēliski luteriskajā baznīcā koncertu sniegs virtuozais ģitārists Kaspars Zemītis. Koncertu finansiāli atbalsta Tukuma novada Dome sadarbībā ar Tukuma evaņģēliski luteriskās baznīcas atjaunošanas fondu. Ieeja koncertā par ziedojumiem baznīcas atjaunošanai.

Kaspars Zemītis ir beidzis Cēsu bērnu mūzikas skolas klarnetes klasi, mācījies saksofonu Cēsu mūzikas koledžā un Rīgas Jāzepa Mediņa mūzikas koledžā pie profesora Arta Sīmaņa. Ģitāru apguvis pašmācībā, kā arī spēlējot kopā ar Aleksandru Sircovu. Pabeidzis Latvijas Mūzikas akadēmiju klasiskās ģitāras spēles pedagoga specialitātē pie docenta Juļus Kurauska. Pilnveidojies A.Viņicka (Krievija), Dž. Grani (Itālija) meistarklasēs. Kopš 2011. gada pirmais, kas JVLMA ieguvis maģistra grādu klasiskās ģitāras spēles mācībā.
Spēlējis grupās „Keksi”, „Time after time” , šobrīd – „Sweetwaterz”, sadarbojies ar daudziem Latvijas mūziķiem. Šobrīd sadarbojas ar Kārli Lāci, Lindu Leen, Intaru Busuli, Ainaru Mielavu, Jāni Stībeli, Renāru Kauperu, Latvijas profesionālajiem koriem. Kā komponists sadarbojies ar kori „Kamēr” projektā Mēness dziesmas, ar valsts akadēmisko kori Latvija, kā aranžētājs – ar Latvijas Radio kori u.c.  
Vairāk ne kā 10 gadus pasniedz ģitāras spēli privāti un Ķekavas bērnu mūzikas skolā, piedalās izglītojošos pasākumos, raksta pedagoģiskus materiālus, kā arī pats katru vasaru organizē Vislatvijas ģitāristu nometni Sešas stīgas un citus pasākumus ģitāras spēles popularizēšanai. Sadarbojies ar Latvijas labākajiem orķestriem, ilggadīgā sadarbībā ar Dailes teātri radītas daudzas teātra mūzikas programmas, tai skaitā J.Vaivoda mūzika izrādei „Zagļi”, kurā skan tikai un vienīgi ģitāra. Sadarbībā ar koncertaģentūru Latvijas koncerti aktīvi koncertējis un iesaistījis audzēkņus koncertos, kas popularizē klasisko ģitāru.
Jegora Jerohomoviča 2011. gada 7. decembra recenzija laikrakstā „Diena”: „Kaspars - virtuozs ģitārists, kurš piepilda mūziku ar savu meistarību un talantu. Kad viņa pirksti pieskaras stīgai, notiek brīnums - mūzika sāk dzīvot, gūst apjomu un elpu. Kaspara Zemīša ģitāra skan absolūti pašpietiekami - jums nepietrūkst nekādu citu instrumentu, nekādu orķestru. Kaspars ar savu ģitāru var būt interesantāks par veselu orķestri.”
Koncerts notiek sadarbībā ar Tukuma evaņģēliski luteriskās baznīcas atjaunošanas fondu. Ieeja koncertā par ziedojumiem baznīcas atjaunošanai.

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Jo es tevi glābtin glābšu, un tu nekritīsi no zobena, un tava dzīvība būs tavs laupījums, jo tu man uzticējies," saka Kungs.
Jer 39:18

Un Jēzus tam sacīja: "Patiesi es tev saku: šodien tu būsi ar mani paradīzē."
Lk 23:43

2Moz 25:1–22
Kol 3:1–17
Mt 4:18–25

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »