Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Tukuma sv. Trīsvienības baznīcas un draudzes notikumi jubilejas mēnesī

iesūtīts: 2022.10.12 12:51
Svētdien, 16. oktobrī dievkalpojumu Tukuma evaņģēliski luteriskajā baznīcā piedalīsies bīskaps emeritus Pāvils Brūvers. Pēc dievkalpojuma ar viesi draudzes namā notiks tikšanās.

Pāvils Brūvers septembrī piedalījās draudzes dienās Mazirbē, kur viņš jau dalījās savās autobiogrāfiskajās atmiņās nesen izdotajā grāmatā „Visaugstākā patvērumā”, un draudzes dienu dalībniekos raisīja lielu interesi. Kā dziļš domātājs, meklētājs, bet arī kā ļoti azartisks un aizrautīgs cilvēks atklājas grāmatas autors. Pāvils Brūvers vislabāk pazīstams kā garīdznieks un savulaik „Radio Brīvā Eiropa” žurnālists, bet kopumā viņa dzīves ceļš bijis ļoti daudzpusīgs. Visu padomju laiku ļoti aktīvs cīnītājs pret padomju režīmu, par ko sēdējis čekas cietumā, vēlāk bijis spiests izbraukt no Latvijas. Grāmata izved cauri visai Pāvila Brūvera dzīvei, bet tajā īpaši uzsvērti notikumi, kad autors ļoti cieši sajutis Dieva vadību un aizsardzību savā dzīvē.

Draudzes namā tikšanās laikā būs iespēja iegādāties jauno autora grāmatu. Visi laipni aicināti!
Šajā rudenī Tukuma evaņģēliski luteriskā draudze svin 455. gadu jubileju. Svētku dievkalpojums notiks 30. oktobrī, kad draudzē viesosies Liepājas diecēze bīskaps Hans Martins Jensons. Šajā dievkalpojumā muzicēs dziedātāja Baiba Bite. 23. oktobrī draudzē viesosies mācītājs Kaspars Kovaļovs.

Uzsākta pieteikšanās jaunam iesvētes mācību kursam draudzē, kas noslēgsies ar kristībām un iesvētībām 2023. gada pavasarī. Iepazīšanās nodarbība notiks 29. novembrī. Papildu informācija un pieteikšanās ar draudzes mājaslapas starpniecību www.tukumabaznica.lv vai draudzes kancelejā Brīvības laukumā 1. Iesvētes mācības vadīs draudzes mācītājs Mārcis Zeiferts.

Oktobrī turpinās arī baznīcas atjaunošanas un saglabāšanas darbi. Ar Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes finansiāli atbalstīto projektu tiek īstenots būvprojekts “Tukuma luterāņu baznīcas izvirzītās cokola daļas nosega izveide”. Projektā paredzēts nosegt Tukuma evaņģēliski luteriskās baznīcas cokola izvirzīto daļu ar plakaniem „bebrastes" tipa sarkaniem māla kārniņiem. Primārais mērķis ir apturēt nama fasāžu elementu tālāku bojāšanos, sekundārais – iegūt pilsētvidē patīkamu ēkas veidolu.

Draudzes mācītājs Mārcis Zeiferts

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Un Noa darīja visu, ko Dievs viņam pavēlēja.
1Moz 6:22

Jēzus sacīja: Tad nu ikviens, kas šos manus vārdus dzird un dara, ir līdzināms saprātīgam
vīram, kas savu namu būvējis uz klints.
Mt 7:24

2Moz 24:1–18
Kol 2:8–23
Mt 4:12–17

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »