Septembris
Lai top gaisma

Notikumi Dievnamā Tukuma novada svētku laikā

iesūtīts: 2024.07.18 10:17
No 18.-21.jūlijam Tukuma pilsētā un novadā norisināsies Tukuma novada svētki "Tiekamies Tukumā!", kuru laikā ikviens ir laipni gaidīt apmeklēt Tukuma evanģēliski luterisko baznīcu. Ir sagatavotas dažādas aktivitātes par godu novada svētkiem un atzīmējot Tukuma Sv. Trīsvienības mūra dievnama celtniecības 337. gadskārtu.


Piektdien, 19. jūlijā

Baznīca būs atvērta no plkst. 11:00 līdz 18:00. Aicinām visus iegriezties dievnamā un pakavēties baznīcā klusumā un mierā. Visas dienas garumā būs iespēja apskatīt pilsētu no baznīcas torņa.

Sestdien, 20. jūlijā
Sagaidot apmeklētājus, baznīca būs atvērta no plkst. 10:00 līdz 20:00, īpaši rotāta laulību svētku noformējumā. Dievnama svētku ziedu rotājums taps Dainas Mētras vadībā un ar draudzes brīvprātīgo atbalstu. Stikla vāzē baznīcā būs iespēja atstāt aizlūgumu par savu laulību vai gatavošanos tai saderināšanās laikā, vai pateicības aizlūgumu par laulības gadskārtu. Tāpat varēs atstāt īsu ziņu mācītājam uz lapiņas, ja ir iecerēts laulību vai laulības gadskārtas svinību notikums tuvākajā laikā. Visas dienas garumā būs iespēja apskatīt pilsētu no baznīcas torņa.

Svētdien, 21. jūlijā

Plkst. 11:00 notiks svētku dievkalpojums, aizlūdzot par pilsētu un novadu, kā arī ar pateicību pieminot Tukuma Sv. Trīsvienības mūra dievnama celtniecības 337. gadskārtu. Pēc dievkalpojuma visi draudzes locekļi un viesi ir laipni aicināti uz nelielu sadraudzības brīdi baznīcas pagalmā Fīrekera gātē. Šeit būs iespēja baudīt gardu kliņģeri un piedalīties dažādās aktivitātēs: - „Fīrekera gātes labiekārtošanas projekta prezentācija”: tiks atklāti stendi, kas atradīsies baznīcas pagalmā pastāvīgi, izrādot nākotnes plānus par labiekārtošanas darbu ieceri. - „Radoša zīmēšanas akcija „Uzzīmē vasaru”: aicinām gan lielus, gan mazus izpausties radoši un uzgleznot savu vasaras vīziju uz pagalma bruģi.

Papildus, svētku laikā būs iespēja iegādāties par īpaši samazinātu cenu grāmatu „Ar ticību, cerību, mīlestību cauri gadu simtiem” (autore I. Dišlere) par Tukuma Sv. Trīsvienības draudzi un baznīcu. Cena: tikai 20 EUR. Ienākumi no grāmatas tiks novirzīti baznīcas jumta atjaunošanas darbiem, kas turpināsies septembrī. Visas aktivitātes ir lieliska iespēja satikties, parunāties un draudzīgi satuvināties!

Mēs ļoti gaidīsim ikvienu šajā svētku laikā mūsu dievnamā!

Izziņai: 1687. gada 25. jūlijā pirmo reizi Tukuma baznīcas inventāra sarakstā minēta „baznīca ar sarkanu jumtu un diviem zvaniem”.

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Piecpadsmitā svētdiena pēc Vasarsvētkiem

Īj 5:17–25; Gal 5:25–26, 6:1–10; Lk 7:11–17
Ps 15; 5Moz 4:1–2, 6–9; Jk 1:17–27; Mk 7:1–8, 14–15, 21–23

Krāsa: zaļa

Mans Kungs, tu esi bijis mums mājoklis audžu audzēs! Pirms kalni dzima un pirms tu dzemdēji zemi un pasauli, no mūžiem līdz mūžiem tu – Dievs! Ps 90:1–2

Jēzus viņiem atbildēja: "Ticiet Dievam! Mk 11:22

Īj 4:1–6, 12–21
Atkl 4:1–11
Mk 6:1–6a

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »