Septembris
Lai top gaisma

Tukuma baznīcas jumta rekonstrukcija turpinās – septembrī sāksies trešās kārtas darbi

iesūtīts: 2024.08.20 12:36
Sakrālā mantojuma saglabāšanas programmā Tukuma evaņģēliski luteriskā baznīca 2024. gadā saņēmusi 63 000 EUR finansējumu no valsts līdzekļiem, lai īstenotu dievnama rekonstrukcijas darbu trešo kārtu.

Šis valsts piešķirtais finansējums ļaus turpināt daļēju dakstiņu jumta nomaiņu un rekonstruēt bojātās jumta daļas. Trešās kārtas ietvaros jumta dakstiņi tiks mainīti dienvidu un ziemeļu plaknēs, kopumā atjaunojot 310 kv.m. no kopējās 780 kv.m. platības. Tehniskie darbi tiks uzsākti septembra sākumā un ilgs līdz novembra vidum.

Projektu īstenos būvuzņēmums SIA "Būvfirma OK", un uzraudzību veiks autoruzraugs Artūrs Lapiņš no SIA "Arhitektoniskā izpētes grupa" un būvuzraugs Dāvis Priede no AS "Būvuzņēmums Restaurators”, būvdarbu vadītājs – Māris Rorbahs. Visu darbu kopējās izmaksas 67739, 33 EUR ar PVN.

Jau iepriekš tika ziņots, ka baznīcas atjaunošanas darbi iesākās ar pamatu hidroizolāciju pirmajā kārtā, kam sekoja baznīcas sakristejas un jumta austrumu daļas atjaunošana otrajā kārtā.
Arhitektoniskās izpētes birojs SIA "Arhitektoniskā izpētes grupa" 2021. gadā izstrādāja projektu "Tukuma baznīcas jumta un fasāžu atjaunošana", kas guva apstiprinājumu gan Nacionālajā kultūras mantojuma pārvaldē, gan Tukuma novada būvvaldē.

Sakrālā mantojuma saglabāšanas finansēšanas likuma mērķis ir nodrošināt, ka aizsargājamu kultūras pieminekļu statusā esošās kulta celtnes – Latvijas dievnami, klosteri, kapelas, lūgšanu nami un reliģisko rituālu priekšmeti – kā nacionāli nozīmīga kultūras mantojuma daļa tiktu saglabāta nākamajām paaudzēm. Šī mantojuma saglabāšanu un uzturēšanu reglamentē likums "Par kultūras pieminekļu aizsardzību" un citi normatīvie akti.

Informāciju sagatavoja: Mārcis Zeiferts
Publicitātes foto

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Bet priecājieties un līksmojiet mūžam par to, ko es radu.
Jes 65:18

It viss, ko Dievs radījis, ir labs un ar pateicību saņemams, un nekas nav jāatmet,
jo tas viss tiek svētīts caur Dieva vārdu un lūgšanu.
1Tim 4:4–5

Est 1:1–4, 10–19
Apd 17:1–15
Jņ 12:36b–43

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »