Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Jubilejas svētku dievkalpojumā LELB Tukuma draudzē Kasparam Kovaļovam pasniegs pilnas mācītāja pakāpes amata zīmi – krustu

iesūtīts: 2007.10.24 15:02
Svētdien, 28. oktobrī Tukuma evaņģēliski luteriskā draudze svinēs 440.gadu jubilejas dievkalpojumu. Dievkalpojumu vadīs arhibīskaps Jānis Vanags, prāvests Mārcis Zeiferts, palīgmācītājs Edvīns Vilks un mācītājs Jānis Saulīte.

Dievkalpojumā piedalīsies arī draudzes liturģiskais jauniešu ansamblis Ingas Kluces vadībā un draudzes ansamblis „Sadraudzība” Ojāra Vītoliņa vadībā, kā arī vijolniece Aija Rēķe.

Īpašs notikums šajā dienā būs mācītāja amata zīmes – krusta pasniegšana Kasparam Kovaļovam. Palīgmācītāja Kaspara Kovaļova pārraudzībā Tukuma evaņģēliski luteriskajā draudzē ir jauniešu un bērnu nozare, kā arī viņš ir nosūtīts kalpot kaimiņu draudzē Lestenē.

Pēc dievkalpojuma notiks sadraudzības mielasts, draudzes namā rādīs pasākumā „Paskaties debesīs”, 29. septembrī uzņemto video filmu un fotogrāfijas no draudzes dzīves, kā arī būs iespēja satikties ar draudzes mācītājiem un arhibīskapu. Noskaņu sadraudzības daļā radīs muzikāls duets ar Ineses Ziemeles (arfa) un Sanitas Salmanes (vijole) piedalīšanos.

Mācītāja amata zīmi Latvijas evaņģēliski luteriskajā Baznīcā piešķir tiem ordinētajiem mācītājiem, kas beiguši pilna laika teoloģijas studijas un nokārtojuši ordinācijas eksāmenu, un pēc ordinācijas draudzēs kalpojuši pārbaudes laiku vismaz viena gada garumā. Kandavas prāvesta iecirkņa 26 draudzēs šobrīd kalpo prāvests, trīs pilnas amata pakāpes mācītāji, seši palīgmācītāji un četri evaņģēlisti.

Jubilejas svētku ciklu Tukuma evaņģēliski luteriskajā draudzē noslēgs pazīstamais Rīgas jauniešu koris „Kamēr” ar māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Māri Sirmo, kas koncertu baznīcā sniegs 10. novembrī.

Raksta autors: Mārcis Zeiferts

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Un Noa darīja visu, ko Dievs viņam pavēlēja.
1Moz 6:22

Jēzus sacīja: Tad nu ikviens, kas šos manus vārdus dzird un dara, ir līdzināms saprātīgam
vīram, kas savu namu būvējis uz klints.
Mt 7:24

2Moz 24:1–18
Kol 2:8–23
Mt 4:12–17

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »