Marts
Lai top gaisma

Draudzē viesojās augstskolas „Turība” komunikāciju zinātņu katedras vadītājs un asociētais profesors Ainārs Dimants

iesūtīts: 2007.10.24 16:40
Aizvadītājā svētdienā, 21. oktobrī pēc dievkalpojuma Tukuma evaņģēliski luteriskajā draudzē viesojās augstskolas „Turība” komunikāciju zinātņu katedras vadītājs un asociētais profesors Ainārs Dimants. Savā laikā Ainārs Dimants ir darbojies kā žurnālists un komentētājs avīzē „Diena”, „Lauku Avīze”, divus gadus strādājis par žurnālistu Maskavā, darbojies „Eiropas kustībā Latvijā”, un plašāk pazīstams kā politiskais komentētājs televīzijā un dažādos diskusiju raidījums. Šī tikšanās draudzē bija ļoti apmeklēta, jo uz to bija ieradušie ap 40 draudzes locekļu.

Mēneša viesis Ainārs Dimants Tukuma draudzē bija lūgts runāt par tēmu baznīcas un valsts attiecības, un šo tikšanos draudzes mācītājs Mārcis Zeiferts viesi bija aizrunājis jau pietiekoši agri – augusta nogalē. Ņemot gan vērā aizvadītās nedēļas politiskās dzīves aktualitātes, drīz diskusija pavērsās šo notikumu gaisotnē, jo klātesošie ļoti aktīvi vēlējas Aināram Dimantam uzdod ne mazums jautājumu un rast skaidrojumu uz pašreizējiem notikumiem politiskajā dzīvē.

Runājot par baznīcas un valsts attiecībām, Ainārs Dimants norādīja, ka baznīcai esot aktīvāk jāpiedalās sabiedriskajos procesos, skaidrojot savu nostāju visdažādākajos jautājumos. Kā piemēru viesis minēja Vatikāna un Vācijas evaņģēliski luteriskās baznīcas publisko attiecību veidošanas praksi, kas ar augstu profesionalitāti iesaistās informācijas un sabiedrisko attiecību jomā. Tomēr tam nepieciešami lieli resursi, lai baznīcas balss sabiedrībā būtu saklausāma.

Tukuma evaņģēliski luteriskajā draudzē mēneša tikšanās ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem notiek, aicinot piedalīties visdažādāko nozaru pārstāvjus. Pavasarī draudzē viesojās profesors Ivars Kalviņš, mūziķe Vita Ivaškēviča un dzejnieks Jānis Rokpelnis. Šajās tikšanās reizēs, protams, neiztrūkst iespēja satikties draudzes locekļiem pašiem savā starpā un nesteidzīgi pie smaržīgas kafijas un cepumiem draudzes namā pavadīt svētdienas pēcpusdienu.

Raksta autors: Mārcis Zeiferts, Foto: Kaspars Kovaļovs

 

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Jo Dievs tā pasauli mīlēja, ka deva Savu Vienpiedzimušo Dēlu, lai ikviens,
kas Viņam tic, nepazustu, bet tam būtu mūžīgā dzīvība.
Jņ 3:16

Pasha – Lielā piektdiena

Hoz 6:1–6; 2Moz 12:1–13; Jņ 18:1–19:42
Ps 22; Jes 52:13–53:12; Ebr 10:16–25 vai Ebr 4:14–16, 5:7–9; Jņ 18:1–19:42

Krāsa: melna vai purpursarkana

Un to vietu, kur Dievs ar viņu bija runājis, Jēkabs nosauca vārdā Bētele – Dieva nams.
1Moz 35:15

Bet centurions un tie, kas kopā ar viņu sargāja Jēzu, redzēdami zemestrīci un visu, kas notiek, ļoti sabijās
un teica: "Patiesi šis bija Dieva Dēls!"
Mt 27:54

Rdz 3:1–9, 19–33
1Pēt 1:10–20
Jn 13:36–38

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »