Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Aizvadīta diakonijas diena

iesūtīts: 2008.04.24 12:49
Pēc lietainas un pelēkas aizvadītās nedēļas, sestdien, 19. aprīļa rīts modās silts un saulains. Šajā dienā Tukuma evaņģēliski luteriskajā draudzē, diakonijas dienu ietvaros, rīkots vecākās paaudzes draudzes locekļiem dievkalpojums un sadraudzības brīdis.

Diakonijas vadītājs Vilnis Auziņš bija parūpējies, lai visi vecie cilvēki, kas vēlējās, varētu savlaicīgi nokļūt baznīcā. Kopumā dievkalpojumā piedalījās 68 cilvēki vecumā no 75 gadiem. Bija ļoti aizkustinoši raudzīties uz cilvēkiem, kas dzimuši un kristīti vēl pirmajā Latvijas brīvvalsts laikā. Šī draudzes vecā paaudze ir visvairāk cietusī mūsu tautas daļa, kuras bērnību un jaunību aiznesa kara caurvēji, Sibīrijas sals un represijas. Ar savu ticību Dievam viņi ir gājuši cauri visām dzīves likstām. Vēl tagad, jau dzīves rudenī, ar lielu pietāti un svinīgu pārdzīvojumu viņi dodas pie Svētā Vakarēdiena. Pazemībā, ar asarām acīs.

Draudzes mācītājs prāvests Mārcis Zeiferts vadīja dievkalpojumu ar uzrunu no Marka evaņģēlija 2: 23 – 28.  Dieva vārdā dots apsolījums, ka pietiks visiem un ka neviens nepaliks tukšā. Pēc tam visi atnākušie baudīja Svēto vakarēdienu.

Pēc dievkalpojuma visus baznīcēnus aicināja uz draudzes namu. Pusdienu maltīti palīdzēja sarūpēt Mudītes Neilandes ģimene. Draudzes nama virtuvē čaklās rokas garšīgās pusdienas gatavoja jau no agra rīta.

No klātesošajiem nāca pateicības vārdi mācītājiem un diakonijas darbiniekiem par sirsnību un gādību, ka netiek aizmirsti tie, kam gadu nasta un slimības bieži liedz apmeklēt baznīcu. Paldies sacīja Mudītes ģimenei par bagātīgi klātiem galdiem. Paldies cilvēkiem, kuri nesavtīgi kalpo baznīcai, sakopjot un uzturot tīrībā telpas, kā arī koriem, ar kuru dziesmām kuplina dievkalpojumus, ēģelniecei, un cilvēkiem, kas ar savām automašīnām atved uz dievkalpojumiem cilvēkus ar kustību problēmām. Paldies visiem, kas pieliek roku kalpošanā! Pāri visam – paldies Dievam par draudzi un garīgajām mājām!

Mācītājs Kaspars Kovaļovs sadraudzības saietu kuplināja ar ģitāru un dziesmām. Cilvēki priecājās par tikšanos, apjautājās par paziņām un pārrunāja dažādas sadzīves problēmas. Sadraudzība bija sirsnīga. Ar lūgšanu un trīsreizējo paldies šķīrāmies, lai atkal ar Dieva palīdzību tiktos nākamreiz.

Irēna Butkeviča

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Un Noa darīja visu, ko Dievs viņam pavēlēja.
1Moz 6:22

Jēzus sacīja: Tad nu ikviens, kas šos manus vārdus dzird un dara, ir līdzināms saprātīgam
vīram, kas savu namu būvējis uz klints.
Mt 7:24

2Moz 24:1–18
Kol 2:8–23
Mt 4:12–17

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »