Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Garīga maize Pļaujas svētkos

iesūtīts: 2008.12.01 16:32
Š. g. 11. oktobrī, Pļaujas svētku nedēļas izskaņā, Tukuma ev. lut. draudzē notika dievkalpojums vecākā gadagājuma draudzes locekļiem. Kopumā bija sapulcējušies 48 draudzes locekļi.

Senos laikos ražas novākšanas laiku ieskandināja ar auna ragu taurēm. Tas ievadīja gandarīšanas, atjaunošanās, piedošanas un pārdomu laiku. Mācītājs Mārcis Zeiferts izskaidroja šo svētku garīgās iedibināšanas vēsturi. Par garīgo šo svētku iesācēju min franciskāņu mūku, sauktu par Asīzes Francisku. Svētkos cilvēki pateicās Dievam - savam Radītājam - par novākto bagāto ražu, ražas veltes nesot baznīcās no dārziem, tīrumiem un vīna kalniem. Mācītāja sprediķa teksts bija no Jāņa evaņģēlija 6. nod. no 31. līdz 35. pantam par garīgo maizi, ko Dievs mums dod ar savu Vārdu un Svēto Sakramentu. Tā ir patiesā maize, kura mums, cilvēkiem, ir jo vairāk nepieciešama. Ļoti sirsnīga bija leģenda par mazo zēnu, kurš gāja pasaulē meklēt Dievu un atrada to turpat pagalmā. Tiešām, Dievs mums ir blakus, tikai jācenšas to ieraudzīt.

Pie ērģelēm, kā vienmēr, bija mūsu mīļā ērģelniece Inga ar skaistām dziesmām no Dziesmu grāmatas.

Pēc dievkalpojuma un Svētā mielasta visi tika aicināti skaisti sakoptā draudzes mājā pie klātiem galdiem, lai kopējā sadraudzībā baudītu ļoti garšīgas pusdienas. Par pusdienām bija rūpējusies Mudīte Neilande ar savu ģimeni un diakonijas darbinieki.

Pēc pusdienām mācītājs informēja par baznīcas aktivitātēm un jaunām iecerēm, kā arī par iecerētajiem celtniecības darbiem, par pilsētas Domes nodomu uz draudzes zemes celt bērnudārzu.

Kora dalībniece Ilga visus aicināja š.g. 18.oktobrī piedalīties dievkalpojumā, veltītu senioru kora 10 gadu jubilejai.

Vēlot Dieva palīgu un svētību visām nākotnes iecerēm, kā arī sakot sirsnīgu paldies visiem, kuri bija centušies un gādājuši par šo skaisto sadraudzību, šķīrāmies, lai atkal satiktos.

Irēna Butkeviča

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Bīsties Dieva un ievēro viņa baušļus, jo tas ir viss, kas cilvēkam jādara!
Māc 12:13

Jēzus atbildēja: "Augstākais ir: klausies, Israēl, Kungs, mūsu Dievs, ir vienīgais Kungs. Un mīli
Kungu, savu Dievu, no visas sirds un no visas dvēseles, un ar visu prātu, un ar visu spēku. Otrs ir šis: mīli savu tuvāko kā sevi pašu. – Par šiem augstāka baušļa nav.
Mk 12:29–31

2Moz 34:18–35
1Tes 3:1–13
Mt 5:27–37

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »