Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Koncerts Adventā

iesūtīts: 2008.12.05 12:50
Jau vairākus gadus Tukuma ev.lut.draudze ar Tukuma pilsētas domes atbalstu aicina pilsētas iedzīvotājus uz koncertu Adventa laikā. Arī šogad 6.decembra vakarā Tukuma ev.lut. baznīcā skanēs mūzika – viduslaiku dziedājumi un improvizācijas. Koncertā skanēs unikāli viduslaiku dziedājumi, kuru rašanās laiks ir aptuveni pirms 800 – 1000 gadiem. Tas ir laiks, kad baznīcās skanēja tikai vīru balsis, kas izdziedāja psalmos slavu Dievam. Šos dziedājumus toreiz klosteros dziedāja mūki, kuriem šī mūzika bija kā dziedātas lūgšanas.

Koncertā piedalīsies vokālā grupa Schola Cantorum Riga, kas kopš tās dibināšanas 1995. gadā ir vienīgie, kas atskaņo skaistos un senlaicīgos gregoriskos dziedājumus. Grupa ir daudz koncertējusi Latvijas baznīcās, īpaši Rīgas Domā un sniegusi koncertus arī vairākās Eiropas valstīs. Grupas vadītājs - diriģents Guntars Prānis ir senās mūzikas pētnieks, Rīgas Doma baznīcas mūzikas direktors un Latvijas Mūzikas akadēmijas docents.

Šī koncerta īpašie viesi būs perkusionisti Rihards Zaļupe un Ivars Kalniņš. Rihards Zaļupe kopš 2006. gada strādā par sitaminstrumentu grupas mūziķi Latvijas simfoniskajā orķestrī, kā arī par Latvijas Mūzikas akadēmijas docētāju un pasniedzēju Talsu mūzikas skolā. Paralēli darbiem orķestrī un skolās, R.Zaļupe piedalās daudzos solo un kameransambļa projektos, kā arī aktīvi spēlē Pop un House mūziku.

Viduslaiku dziedājumi un perkusiju improvizācijas ir kā saikne starp seniem laikiem un šodienu, kas parāda, ka katrā laikā cilvēks ir centies atrast arvien jaunus ceļus un veidus kā slavēt Dievu.

Būsiet mīļi gaidīti sestdien 6.decembrī plkst. 18.00 Tukuma ev.lut. baznīcā koncertā VIGILIA. Ieeja par ziedojumiem.

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Bīsties Dieva un ievēro viņa baušļus, jo tas ir viss, kas cilvēkam jādara!
Māc 12:13

Jēzus atbildēja: "Augstākais ir: klausies, Israēl, Kungs, mūsu Dievs, ir vienīgais Kungs. Un mīli
Kungu, savu Dievu, no visas sirds un no visas dvēseles, un ar visu prātu, un ar visu spēku. Otrs ir šis: mīli savu tuvāko kā sevi pašu. – Par šiem augstāka baušļa nav.
Mk 12:29–31

2Moz 34:18–35
1Tes 3:1–13
Mt 5:27–37

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »