Marts
Lai top gaisma

„Paskaties debesīs” Tukumā

iesūtīts: 2007.09.07 17:14
Tukuma evaņģēliski luteriskā draudze š.g. 29. septembrī draudzes jubilejas ietvaros rīko svētku pasākumu pilsētā Brīvības laukumā ar nosaukumu „Paskaties debesīs”. Šajos svētkos draudze aicina piedalīties ikvienu draudzes cilvēku un tukumnieku, LELB draudžu locekļus, tuvākus un tālākus viesus. Draudze šajā gadā, trīs pasākumu ietvaros, svin 440. gadus kopš savas dibināšanas un 320. gadus kopš celts tās dievnams – senākā mūra celtne pilsētā. LELB Tukuma draudze iekļauta Liepājas diecēzes Kandavas prāvesta iecirknī.

Šī diena, kas Baznīcas kalendārā atzīmēta kā Sv. Miķeļa diena, mums atgādina par ercenģeļa Miķeļa vesto cīņu un uzvaru pār ļaunumu, kas norisinājās debesīs. Tādēļ šiem svētkiem, kuros draudze ar Evaņģēlija vēsti iziet ārpus baznīcas sienām, izraudzīts nosaukums „Paskaties debesīs”. Šajā dienā vēlamies mudināt Dieva radītajā pasaulē ieraudzīt līdz šim nepamanīto.

Svētku notikumi iesāksies ar zviedru māsu draudzes kamerkora koncertu baznīcā. Pasākuma otro daļu Brīvības laukumā atklās svētku uzrunas, notiks aizlūgums par pilsētu un Talsu evaņģēliski luteriskās draudzes jauniešu grupa vadīs slavēšanas dziesmas. 

Turpmākajā vakara daļā uzstāsies Ieva Marta Henčele ar pavadošajiem mūziķiem un Orstas draudzes no Zviedrijas kamerkoris. Svētki noslēgsies ar dievkalpojumu, kuru vadīs jaunievēlētais Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers, Kandavas iecirkņa prāvests un Tukuma draudzes mācītājs Mārcis Zeiferts, draudzes mācītājs Kaspars Kovaļovs, kā arī citi iecirkņa mācītāji. Klātesošie dievkalpojuma dalībnieki noslēgumā pilsētas laukumā aizdegs svecītes, simboliskā veidā saņemto Kristus gaismu nesot tālāk pasaulē. Brīvības laukums atrodas centrā blakus luterāņu dievnamam un svētku norisei būs paredzēta īpaša skatuve.

Dievkalpojumā iegūtos ziedojumus nodos pilsētas sociālajam dienestam ar mērķi bērniem un jauniešiem, kas cieš no redzes traucējumiem. Ikvienam pasākuma dienā būs iespēja draudzes namā, kas atrodas līdzās baznīcai, šiem bērniem un jauniešiem ziedot arī drēbes, rotaļlietas vai citas noderīgas mantas.

Kā sacīja pasākuma organizators un draudzes mācītājs Mārcis Zeiferts, "Debesis ir pirmais, ko radīja Dievs. Par radīšanas sākumu var lasīt Bībeles pirmajā lapaspusē, kur sacīts: "Iesākumā Dievs radīja debesis un zemi." Vai debesis ir pirmā vietā arī mūsu dzīvē? Pat ja mēs dzīvojam uz zemes, vai drīkstam tās aizmirst? Vai redzam sev apkārt līdzcilvēkus? Tamdēļ šim pasākumam izvēlēts nosaukums "Paskaties debesīs", lai pievērstu uzmanību svarīgākajam mūsdienās steigas aizņemtajā ikdienā."

Pasākums „Paskaties debesīs” Sv. Miķeļa dienā 29. septembrī nav vienīgais draudzes jubilejas notikums. Vēl šajā gadā notiks jubilejas svētku kulminācijas dievkalpojums 28. oktobrī, kurā viesosies arhibīskaps Jānis Vanags un amata zīmi – krustu pasniegs palīgmācītājam Kasparam Kovaļovam. Savukārt 10. novembrī baznīcā koncertēs pazīstamais Rīgas jauniešu koris "Kamēr" ar māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Māri Sirmo.

Pasākuma „Paskaties debesīs” programma sestdien, 29. septembrī:

15:00 - Kamerkora  (Årsta, Zviedrija) koncerts Tukuma ev. lut. baznīcā
16:00 - Draudzes jubilejas pasākums „Paskaties debesīs” Brīvības laukumā
18:00 - Dievkalpojums Brīvības laukumā


Ziedojumus pasākuma izdevumiem ieskaitīt draudzes kontā ar norādi „Paskaties debesīs”


Draudzes rekvizīti:
Tukuma evaņģēliski luteriskā draudze
Brīvības laukums 1, Tukums, LV 3101
Reģ. Nr. LV 90000298831
SEB Unibanka, kods UNLALV2X
Konts: LV54UNLA0032000701801

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Jo Dievs tā pasauli mīlēja, ka deva Savu Vienpiedzimušo Dēlu, lai ikviens,
kas Viņam tic, nepazustu, bet tam būtu mūžīgā dzīvība.
Jņ 3:16

Pasha – Lielā piektdiena

Hoz 6:1–6; 2Moz 12:1–13; Jņ 18:1–19:42
Ps 22; Jes 52:13–53:12; Ebr 10:16–25 vai Ebr 4:14–16, 5:7–9; Jņ 18:1–19:42

Krāsa: melna vai purpursarkana

Un to vietu, kur Dievs ar viņu bija runājis, Jēkabs nosauca vārdā Bētele – Dieva nams.
1Moz 35:15

Bet centurions un tie, kas kopā ar viņu sargāja Jēzu, redzēdami zemestrīci un visu, kas notiek, ļoti sabijās
un teica: "Patiesi šis bija Dieva Dēls!"
Mt 27:54

Rdz 3:1–9, 19–33
1Pēt 1:10–20
Jn 13:36–38

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »