Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Ieva Marta Henčele Tukumā 29. septembrī

iesūtīts: 2007.09.24 09:29
Mūzika dzīvo mums visapkārt. Ja gribam, mēs to varam sadzirdēt... atliek vien ieklausīties gan dabā, gan pašiem sevī. Varbūt kāds to apstrīdēs un teiks – es sevī nedzirdu gandrīz neko, vien sirdspukstus īpašās reizēs.

Tad gribas atbildēt - Dievs ir brīnišķīgs Radītājs un mūs katru ir radījis unikālu. Un sirdspuksti ir daļa no mūzikas. Ritmiska daļa!

„Es ausīs sāku dzirdēt visvisādas skaņas, kuras lauzās ārā pār lūpām un tālāk uz nošu lapas.” (I.M.H.)

Ieva Marta ar mūziku iepazinās jau bērnībā, mācoties spēlēt klavieres Ķekavas mūzikas skolā. Vidusskolas laikā, kad Ieva Marta sāka mācīties spēlēt ģitāru, mūzika ielauzās dziļāk viņas sirdī.

Tad Ieva Marta saprata, ka grib būt dziedātāja, grib būt uz skatuves un grib to darīt labi. Tomēr tajā laikā viņa vēl nezināja, ka drīz vien gribēs to darīt par godu Dievam un sadarbībā ar Viņu.

„Mana mūzika peld starp džeza harmonijām un ritmu, starp poproka intonācijām lirisku toņu krastos.” (I.M.H.)

Ievu Martu aizkustina un uzrunā ļoti dažāda mūzika. Cienītas un mīlētas ir gan Kaspara Dimitera, gan grupas U2 dziesmas. Tomēr koncertos Ieva Marta dzied dziesmas, kas pie viņas ir atnākušas pašas. Dieva dāvātas! Tās ir grūti ielikt konkrētos mūzikas žanru un stilu rāmjos, jo Ieva Marta savā mūzikā ar jaunības dedzību meklēt sevi un ne tikai...

„Vislabāk man patīk spēlēt mājīgās nelielās telpās, kur varu saskatīt to sejas, kam spēlēju.” (I.M.H.)

No sākuma savas dziesmas Ieva Marta atklāja tuvākajiem draugiem, pamazām tās sadzirdēja Ventspils mūzikas vidusskolā un draudzēs. Ieva Marta labprāt atsaucās uzaicinājumiem spēlēt savas dziesmas, kā arī vadīt slavēšanu dažādās draudzēs un nometnēs.

2006. gads Ievai Martai bija gan radoši, gan emocionāli bagāts gads. Septembrī Ieva Marta piedzīvoja savu pirmo autorkoncertu Livonijas Ordeņa pilī. Oktobrī ar domubiedriem vienojās par kopīgu sadarbību turpmāk. Pēc mēneša Rīgas publika tika iepriecināta ar vērienīgu Ievas Martas koncertu „Sals sirdi nesaldē” Mateja draudzē. Paralēli mēģinājumiem Rīgā, Ieva Marta rakstīja dziesmas muzikālai izrādei „Mans Ziemasvētku prieks”, kuru iestudēja un atskaņoja Ventspils mūzikas vidusskolas audzēkņi, starp kuriem ir arī pati Ieva Marta. Adventes laikā un arī jaunā gada sākumā izrāde piedzīvoja gandrīz 10 uzstāšanās reizes.

Šī gada vasara Ievai Martai ir pagājusi gan koncertējot nometnēs, gan izglītojoties festivālā „Saulkrasti jazz” un „Mūsdienu Ritma mūzikas meistarklasēs” Ventspilī. Savukārt rudens ir iesācies ar darbu Latvijas Kristīgajā Radio studijā, kur pirmo reizi tiek ierakstītas 3 Ievas Martas dziesmas.

Ikviens mūziķis vēlas dalīties savā mūzikā ar klausītājiem, tāpēc, protams, tiek domāts un sapņots par albuma ierakstu tuvākā nākotnē, kas nebūt neizslēdz vēlmi sniegt koncertus un spēlēt, redzot klausītājus un dāvājot viņiem patiesu, atklātu, dzīvu, stipru un reizē trauslu mūzikas piedzīvojumu. 

„Tukuma draudzei šī gada jubilejā novēlu pieaugt gudrā un stiprā mīlestībā un atrast meklēto, palīdzot meklēt tiem, kas vēl nezina, ka jāmeklē. Lai pilsētai netrūkst ļaužu, kas to mīl un dara to skaistu un dzīvu, un viesu, kas par to visu saka paldies.” (I.M.H.)

Šī gada 29. septembrī Tukuma evaņģēliski luteriskās draudzes rīkotajā pasākumā „Paskaties debesīs” Brīvības laukumā Ieva Marta dziedās un spēlēs ģitāru kopā ar saviem draugiem: Anatoliju Livču (taustiņinstrumenti), Andri Tuču (bass ģitāra), Violetu Liepsaldi-Malacanovu (čells) un Miķeli Vīti (sitaminstrumenti, perkusijas). 

Laura Rinkevica, grupas menedžere

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Un Noa darīja visu, ko Dievs viņam pavēlēja.
1Moz 6:22

Jēzus sacīja: Tad nu ikviens, kas šos manus vārdus dzird un dara, ir līdzināms saprātīgam
vīram, kas savu namu būvējis uz klints.
Mt 7:24

2Moz 24:1–18
Kol 2:8–23
Mt 4:12–17

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »